miercuri, iulie 14, 2010

Luna Bucureştilor la 1936








7 comentarii:

Beren spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
armyuser spunea...

@Beren / Muzeul Satului există pe locul din prezent începând cu Luna Bucureştilor 1936, ediţie în care a existat Expoziţia satului românesc, aşa cum este specificat şi în anunţurile publicate. Cu un an înainte, în LB 1935, în cadrul poveştii cu noul plan de sistematizare, a fost prezentată o expoziţie cu clădiri din Bucureştii vechi, printre care şi Hanul lui Manuc.

Fotografiile despre care mă întrebi ar putea prezenta aceste ultime clădiri. Nu aş avea certitudinea că au fost ridicate în Parcul Naţiunii (viitor Carol al II-lea) în mod special pentru LB 1936. Şi pe vremea aceea se transplantau copaci maturi pentru diverse evenimente.

Raiden spunea...

Absolut geniale teaserele din anii '30! Culoare, voie buna si bun-simt.

Raman uneori frapat de cat de rau am ajuns in 2010 comparat cu anii aceia. La nivel de mentalitate.

Iti dai seama ca daca ar mai fi "Luna Bucurestilor" in zilele noastre, s-ar inaugura multe turnuri de sticla, canalul Bucurest-Dunare, Pasajul Basarab, etc.

Beren spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
armyuser spunea...

@Beren / Nu, fotografiile sunt chiar din ziarul Universul, lunile mai-iunie 1936. Rezultă din numele fişierelor!

Anonim spunea...

Poza - Luna Bucurestilor pe https://www2.landesarchiv-bw.de/ofs21/bild_zoom/zoom.php?bestand=20946&id=1310165&screenbreite=1280&screenhoehe=984

Unknown spunea...

As dori sa pot folosi imaginile din ziarul Universul mai sus prezentate intr-un articol despre Parcul National in revista Bucurestiul meu drag. Astept daca este posibil, o confirmare pe mail.